Felavatták a hulladékkezelő központot

Lezárult a Paks Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszer megvalósítási projektje, a hulladékkezelő központ ünnepélyes avatását ma délelőtt tartották. A megjelenteket Süli János a társulási tanács elnöke köszöntötte, aki beszédében kiemelte: a rendszer jól működik és eredményes, a tervek szerint a jövőben a szerves anyagok feldolgozásával tovább csökkentik a lerakóra kerülő hulladékmennyiséget.

Korszerűbb rendszert adnak át

A vártnál korszerűbben valósul meg a hulladékkezelési rendszer – tudtuk meg a Városházán tartott sajtótájékoztatón. A változtatásokat egy felülvizsgálat keretében építették be a környezetvédelmi programba. Ezen felül két új önkormányzati rendeletet létrehozásáról is döntöttek.

Négy új gép beszerzéséről döntöttek

Újabb négy gép beszerzéséről írt alá szerződés a Paksi Hulladékgazdálkodási Társulás. A hulladékkezelésben alkalmazott berendezések beszerzési értéke mintegy nettó 144 millió forint. A vásárlásra forrást az Európai Uniós projekt biztosít, a támogatás mértéke 92 százalék.

Átvehetők a komposztládák

Fotó: Kövi Gergő

Fotó: Kövi Gergő/Paksi Hírnök

A hulladékgazdálkodási társulás minden településén elkezdték kiosztani a korábban igényelt komposztládákat, Pakson fórum keretében vehették át az érdeklődők a lapra szerelt, 400 literes komposztálókat. Aki ekkor nem vette át az igényelt ládát, megteheti a Paksi Hulladékgazdálkodási Kft. ügyfélszolgálatán (a városháza földszintjén) nyitvatartási időben. A régi igénylések mellett új jelentkezéseket is elfogadnak.

Kiosztják a komposztládákat

Pakson július 16-án várják a komposztládát igénylő lakosokat – kezdődik a komposztládák kiosztása a Paks és Környéke Hulladékgazdálkodási Társulás településein. Továbbra is várják az igénylők jelentkezéseit a szolgáltató cég paksi ügyfélszolgálatánál személyesen vagy telefonon, írta meg a paks.hu. Folytatás